Direktlänk till inlägg 10 januari 2014

Guldpris stabiliserar efter två dagars nedgång som amerikanska dollar retreater

Av Guld Priset - 10 januari 2014 18:59

Guldpris stödde på torsdagen efter två dagar av förluster som den amerikanska dollarn index retirerade från föregående dags sju veckors högsta , medan handlarna tog till sidlinjen inför en rapport om den amerikanska arbetsmarknaden på fredagen .

Den månatliga ADP uppgifter för december besöks efter ledtrådar om tidsplanen för ytterligare nedtrappning av USA: s penningpolitiska stimulansen , sade handlare . Veckovisa amerikanska arbetslöshetssiffrornapå torsdag kan också sätta igång en del rör sig i guld .

Spot guld var på $ 1,226.54 ett uns vid 1052 GMT , lite förändrats från onsdag , medan USA: s guldterminer för februari leverans var upp 80 cent ett uns på $ 1,226.30 .

Metallen har stigit 1,8 procent den här månaden som börserna korrigeras och kinesiska konsumenter köpte framåt av Lunar New Year , men dess tidiga styrka har avtagit , med en uppgång i europeiska aktier till 5-1/2 år toppar hålla ett lock på vinster .

" Förra året var guld ofta negativt korrelerad med S & P 500 , " Peter Fertig , konsult med Quantitative Commodity Research , sade . " I början av detta år , har pengar som flyter tillbaka från lager till guld , men som vi har sett en stabilisering av aktiemarknaden , har vi sett pengarna lämnar guld och gå tillbaka in i aktier . "

Metallen träffade en veckas låg efter onsdagens ADP jobb inom den privata sektorn rapport lyfte förväntningar om att den amerikanska centralbanken kommer att koniska sin bond - köp systemet förr snarare än senare efter att ha valt att klippa inköp med $ 10 miljarder per månad i december.

" För i morgon , jag räknar med att rapporten arbetsmarknaden kommer att komma in något över förväntningarna , vilket redan anges av ADP-rapporten , " sade han . " Det kommer totalt sett att vara positivt för aktiemarknaden och negativa för ädelmetaller . "

Protokoll från Feds senaste politiska möte släpptes på onsdagen signalerade banken skulle ta en försiktig inställning till att skala tillbaka programmet . Förväntningarna att ordningen kommer till sitt slut var en nyckelfaktor i förra årets 28 procent djupdykning i guldpris.

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Guld Priset - 24 augusti 2020 23:29

Guldpriserna kantade lägre på måndagen som dollarn lättade och amerikanska avkastningen flyttade högre. Hedgefonder minskade korta positioner i terminer och optioner enligt den senaste åtaganderapporten för handlare enligt CFTC. Spekulanter avslutade...

Av Guld Priset - 25 oktober 2019 16:39

Priset på guld samlades på onsdagen och gick snabbt tillbaka till 1 500 dollar när investerarna vägde de många risker som den amerikanska ekonomin stod inför. Den senaste varningssignalen kom från bostadsmarknaden efter det att den befintliga försäl...

Av Guld Priset - 19 augusti 2014 04:16

Guldpris gick på fredag eftermiddag under tiden tillbaka till omkring $ 1290 per troy ounce. Detta kan ha orsakats av ett större antal försäljningsorder. Efter rapporteringen om den påstådda förstörelsen av en ryska väpnade konvojer av ukrainska trup...

Av Guld Priset - 1 april 2014 14:11

Guld står i många investerare är fortfarande i hög efterfrågan . Under det senaste året har priset på guld , men vacklade igen . Detta ger de konspirationsteoretiker på planen . Är guldpriset korrigering har varit resultatet av ett omfattande Kort - ...

Av Guld Priset - 28 februari 2014 15:21

En svag amerikanska ekonomin och osäkerheten i Ukraina driva guldpriset . Oljepriset är oförändrad . Marknadsaktörer väntar på tillkännagivandet av de amerikanska oljelagren .Guldpriset steg tidigt på onsdagen till den högsta nivån på 17 veckor . Han...

Ovido - Quiz & Flashcards